Akar-e Jézus szólni hozzám?



”Neki ajtót nyit az őr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját.„ ‭‭János‬ ‭10‬:‭3‬-‭4‬


Az értesítés felugrik a telefonomon, és elmosolyodom. A barátom hangüzenetet küldött nekem. Azonnal keresem az alkalmat, hogy elosonjak és meghallgassam.


Szeretem hallani, mi történik a barátom világában, hogyan érzi magát, vagy hogyan imádkozhatnék érte. Bár évek óta nem láttuk egymást, és valójában csak néhányszor találkoztunk személyesen, ő egy kedves barátom, aki a bölcsesség hangja lett az életemben.

A János 10-ben Jézus a jó pásztorhoz hasonlította magát, és leírta, hogy azok, akik követik őt, meghallják a hangját:

”Neki ajtót nyit az őr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját.„ ‭‭János‬ ‭10‬:‭3‬-‭4‬

A pásztor és a juhok példája ismerős lehetett azok számára, akiknek Jézus eredetileg prédikált. Naponta láthattak pásztorokat és juhokat az izraeli vidéken.

Nekem, az Egyesült Államokban élő városi lánynak egy kicsit tanulnom kellett a pásztorokról és a juhokról, hogy megértsem, amit Jézus tanított.

A következőket fedeztem fel: A pásztorok hangok és szavak kombinációját használva, a hangjukkal vezetnek. A pásztor a gondjaira bízottakat megelőzve vezeti a juhokat a zöldellő területekre, a vízekhez, és végül a hosszú nap utáni pihenőhelyre. Mivel a juhok nap mint nap a pásztor gondjaira vannak bízva, megszokják a hangját. A juhok elvárják és várják a pásztor vezetését, és biztonságban érzik magukat a gondjaiban.

Jézus azt mondja nekünk: "Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, (János 10:14). Itt Jézus kifejezi vágyát, hogy kapcsolatba lépjen velünk és vezessen minket.

Ez a szakasz elgondolkodtatott: Elvárom-e, hogy halljam a Pásztorom hangját? Ahogyan várom a barátom üzeneteit, úgy várom-e a Jézustól érkező kommunikációt?

Jézus követőiként te és én elvárhatjuk, hogy Pásztorunk beszéljen hozzánk. A Biblia tele van az Ő szavaival, és Ő felidézhet bennünk olyan szentírásokat, amelyeket olvastunk vagy megjegyeztünk. Egy ének emlékeztethet az Ő szeretetére. Lehet, hogy egy lökést érzünk a lelkünkben, vagy azt, amit az 1 Királyok 19:12 úgy ír le, mint Isten "szelíd hangja" (NKJV).


Bárhogyan is szól, bízhatunk abban, hogy Jézus szeretne velünk kommunikálni. Ahogyan más kapcsolatainkban is várjuk a kommunikációt, úgy várhatjuk, hogy halljunk a Barátunktól és Pásztorunktól, Jézustól.


Jó Pásztor, köszönöm, hogy beszélni akarsz velem és vezetni akarsz. Segíts, hogy megtanuljak figyelni és felismerni a hangodat, hogy követni tudjalak. Jézus nevében, Ámen.














Forrás:
by Lynn Cowell
Does Jesus Want To Talk to Me?
APRIL 22, 2024
Daily Devotion

Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések