A könnyek listája

"Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!"

Zsoltárok 56:8

Gondolj az összes könnyedre, amit valaha is elejtettél. A tornaóra, amikor nem választottak be téged a kidobósba. A szalagavató bál estéje, amikor egyedül ültél otthon. Az állásinterjú, ami rosszul sült el. Amikor a szomszédod az utcában azt mondta neked, hogy „ne beszélj többet a vallásról”. A nap, amikor édesapád meghalt. A pillanat, amikor a házastársad elhagyott.
Talán azt hitted, hogy senki sem vette észre a vörös, kisírt szemeidet. Nem így van. Isten látta. Mi több, minden vágya, hogy megjutalmazza a kitartásodat a fájdalomban. Mi másért jegyezné fel aprólékosan minden egyes könnyedet?
Minden könnyed- gondolj csak bele - meg lesz váltva. Isten leírhatatlan dicsőséget fog adni neked a gyászodért. Nem egy általános kézlegyintéssel, hanem megfontolt és konkrét módon. Minden könnycseppet felsorol; minden egyes könnycseppet kárpótolni fog. Tudjuk, hogy könnyeink milyen értékesek az Ő szemében - amikor az asszony megkente Jézust az értékes illatszerrel, a könnyei voltak azok, amelyekkel megmosta a lábát, és amelyek a legerőteljesebben meghatották őt. Sírásunk értékét megerősíti a Jelenések 21:4, amely szerint „letöröl minden könnyet a szemükről”. Ez nem az angyalok vagy mások feladata lesz. Ez Istené lesz.
Néhányszor már sírtam úgy, hogy nem tudom használni a kezemet (bár közel sem annyira, mint régen). Azt hiszem, ironikus, hogy azon a napon a mennyben, amikor végre újra használhatom a kezemet, és felszáríthatom vele a saját könnyeimet... nem kell majd.
Írj egy listát azokról az alkalmakról, amikor az elmúlt néhány évben sírtál a fájdalomtól, csalódástól vagy fizikai nehézségektől. Hogyan kárpótolhatna Isten téged? Sírtál könnyeket dicséret vagy imádság közben? Ezeknek a könnyeknek különleges erejük van Istennél, ahogyan azt a Lukács 7:44-ből is látjuk: "Látod, ezt az asszonyt? Bejöttem a házadba: vizet lábamra nem adtál, ő pedig könnyeivel öntözte lábamat, és hajával törölte meg."


Köszönöm, Uram, hogy megszámlálod könnyeimet és feljegyzed könyvedben a fájdalmat, amit átélek. Semmi - még a sírásom sem - nem megy kárba. Áldalak ezért.


A List of Tears, Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998 Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/no-homaly-fiatal-ablak-6382629/

Megjegyzések

  1. TEREMTŐ JÓATYÁM HÁLÁT ADOK NEKED MINDENÉRT , MERT TE ISMERSZ ENGEM MINDENKINÉL JOBBAN ! KÖSZÖNÖM NEKED A MÚLTAMAT , A JELENEMET AMIT ÁTÉLTEM ,ÉS A JELENBEN IS ÁTÉLEK ,NEM LENNÉK AZ AKI VAGYOK ! KÖSZÖNÖM ISTENEM ,HOGY TE VAGY NEKEM ÖRÖKKÖN- ÖRÖKKÉ ! ÁLDOTT LEGYEN SZENT NEVED! DICSŐSSÉG TEREMTŐ ATYÁMNAK , ANGYALOKNAK ÉS AZ ÉGIEKNEK ! ÁMEN. HÁLÁT ADOK MINDENKINE AKI SEGÍTSÉGEMRE SIETETT! KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM ! HÁLA. HÁLA. HÁLA. ÁLDÁS. ÁLDÁS. ÁLDÁS. ÁMEN.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések