Túl fogod élni és a másik oldalon fogsz kijönni

“Ahogyan leül az ötvös, és megtisztítja az ezüstöt, úgy tisztítja meg az Úr Lévi fiait. Fényessé teszi őket, mint az aranyat és az ezüstöt. Akkor majd igaz áldozatokat visznek az Úrnak” Malakiás 3;3

Az életed csatái néha állandónak tűnnek?

Hadd legyek az első, aki azt mondja, hogy megértem. Kimerítő tud lenni!

Van, amikor úgy érzem, hogy alighogy megoldottam egy problémát, máris felbukkan egy másik. Nem mintha keresném a gondokat, csak úgy tűnik, hogy hihetetlenül ügyesen megtalálnak engem.

Kezdem azonban megtanulni, hogy a bajokra növekedési lehetőségként tekintsek. Ez esélyt ad arra, hogy megértsem, hogy Isten úgy formál és alakít engem, hogy az megfeleljen az általa adott elhívásomnak.

A növekedési lehetőségek emlékeztetnek arra, hogy Istent jobban érdekli a jellemem, mint a kényelmem.

Ami elvezet minket a Szentírás egyik szakaszához, amit ma szeretnék közelebbről megnézni veletek együtt. Malakiás 3-ban Isten azt akarta, hogy népe tudja: számára fontos, hogy milyen a jellemük.

Az Úr kijelentette Malakiás próféta által: “Én majd elküldöm követemet, aki egyengeti előttem az utat. Hamar eljön templomába az Úr, aki után vágyódtok, a szövetség követe, akit kívántok. Jön már! – mondja a Seregek Ura. De ki bírja majd ki eljövetele napját, és ki állhat meg, amikor megjelenik? Mert olyan lesz az, mint az ötvösök tüze, és mint a ruhatisztítók lúgja. Ahogyan leül az ötvös, és megtisztítja az ezüstöt, úgy tisztítja meg az Úr Lévi fiait. Fényessé teszi őket, mint az aranyat és az ezüstöt. Akkor majd igaz áldozatokat visznek az Úrnak.” Malakiás 3;1-3

A "követ" szó ebben a szakaszban valójában Keresztelő Jánosra utal (Máté 11:10-14), aki Jézus előtt ment, hogy felkészítse az emberek szívét Jézus első eljövetelére. Nos, mi mindannyian, akik Jézusba vetjük hitünket, azok a hírnökök vagyunk, akiket Isten elhívott, hogy felkészítsék az embereket az Ő második eljövetelére. Ez azonban azt jelenti, hogy a saját szívünket is meg kell tisztítani, hogy megérjünk az elhívásunkra (Jakab 1:4).

A Malakiás 3:2 rámutat, hogy az Úr egyszerre jön el úgy mint: “ötvösök tüze, és mint a ruhatisztítók lúgja”

A ruhatisztítók lúgja egy erős szappan volt, amelyet az ókori Közel-Keleten a ruhák fehérítésére használtak. És az ötvösök tüze? Ez egy olyan módszer, amely a nemesfémek intenzív hővel történő tisztítására szolgál. A szennyeződések a felszínre emelkednek, ahol aztán könnyedén meg lehet szabadulni tőlük. Az ötvös onnan tudja, hogy a tisztítási folyamat befejeződött, hogy belenéz a nyitott kemencébe, és ellenőrzi, hogy látja-e a fémben a saját tükörképét.

Erre lettünk teremtve - hogy világosan tükrözzük Teremtőnk képmását.

Az 1Mózes 1:27 szerint Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert, de amikor a bűn belépett a világba, az megrontott bennünket. Lelkileg tisztátalanok lettünk. Ezért Isten úgy tervezte meg a megtisztulás folyamatát, hogy eltávolítja tisztátalanságunkat, és helyreállítja képességünket arra, hogy Isten jóságát tükrözzük.

Ennek a finomító munkának egy másik neve a "megszentelődés". Ez az Isten által végzett munka, amelynek során szentté és teljesen elkülönítetté tesz minket maga számára. A mai bibliai szakasz pedig arra emlékeztet minket, hogy a megszentelődés folyamata néha szenvedéssel jár.

Ennek szemléletes ábrázolását láttam, amikor a gyerekeimet elvittem egy ezüstműhelybe, amikor még kisebbek voltak. Saját szemünkkel láttuk, hogy a bemutatóteremben lévő, csodálatos szépségű daraboknak milyen kimerítő folyamaton kellett átesniük a műhelyben. Volt kalapálás, esztergálás, melegítés, majd még több kalapálás a polírozás előtt. Ahhoz, hogy az ezüstműves rátegye a nevét egy-egy darabra, az ezüstnek olyan kezelésen kellett átesnie, amelyet durvának és kegyetlennek mondhatnánk.

De minden fájdalmas csapás, amit az ezüst elvisel... minden perzselő másodperc, amit a tűzben tölt... minden pillanatnak nagy célja van és az eredmény valóban lenyűgöző.

Imádkozom, hogy ez felkavarja a szívünket és bízzunk Istenben a gondjaink közepette is. A mi Istenünk nem kegyetlen Isten. Okkal engedi meg a hevítést és a formálást, a csiszolást és a polírozást az életünkben.. Ezek megtisztítanak és megszentelnek minket, hogy Őt tükrözzük vissza.

Ez mindig könnyű folyamat? Nem, nem az. Megéri a kellemetlenséget, hogy gyönyörűen tükrözzük a Teremtőnket, és olyan életünk legyen, amely a szíveket felé irányítja? Én őszintén hiszem, hogy igen. Ezek a növekedési lehetőségek megváltoztathatnak bennünket... ha hagyjuk.

Barátom, bármi is okoz neked fájdalmat, szenvedést, kellemetlenséget vagy szorongást, túl fogod élni, és a másik oldalon fogsz kijönni. Kapaszkodj abba az igazságba, hogy semmi, amin Isten megengedi, hogy keresztülmenjünk, nem értelmetlen. Még a fájdalmak közepette is, Ő a mi javunkra és az Ő dicsőségére alakítja a dolgokat.


Uram, annyira hálás vagyok, hogy bízhatok Benned, még életem legnehezebb és legpróbásabb időszakaiban is. Formálj engem. Tisztíts meg engem. Tégy egyre inkább olyanná, mint Te. Téged akarlak tükrözni mindenben, amit mondok és teszek. Jézus nevében, Ámen.


You will survive this and come out on the other side / by Lysa Terkeurst / Proverb 31 ministries / kép: pinterest.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések