A falakon is átmenni

Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!


János 20:26

Érezted már úgy, hogy egy hatalmas fal tövében állsz? Megrekedtél, beragadtál valahol? Nincs kiút a rideg, nehéz körülményeidből. Nem tudsz már kihátrálni, kitérni, átmászni rajta, mert leküzdhetetlenül hatalmas, nem lehet átbújni alatta és nincsen elterelő út sem. Mit tudsz ilyenkor tenni? Egyszer egy barátom a következőt mondta: Joni, ha egy falnál találod magad, egyetlen dolog amit tehetsz, hogy nekimész, és keresztül mész rajta. Lehetetlennek hangzik? Hát persze! Ki hallott már olyat, hogy az emberek csak úgy átmennek a falakon? Egy valaki azonban megtudja ezt tenni. Korábban, a  felső szobában, Jézus megjelent már a bátortalan és reszkető tanítványainak.


Az ajtó zárva volt, a falak áthatolhatatlanul vastagok álltak, nem volt ki és bejárkálás. Ennek ellenére Jézus mégis belépett a szobába. Jézus megtette a lehetetlent. Ő most is folyamatosan arra kér bennünket, hogy lépjük meg a lehetetlent. Amikor egy fallal találjuk szembe magunkat, - amely lehet akár fájdalom, érzelmileg szinte már elhordozhatatlan körülmény, vagy egy ismeretlen élethelyzet, melyet nem tapasztaltunk korábban, - akkor Isten azt akarja, hogy menjünk keresztül azon a falon. És ahogy meglépjük az ismeretlen felé az első lépésünket, találkozni fogunk Jézussal a falban, A legelképzelhetetlenebb helyen és körülményben, a rideg, sötét kilátástalan helyzetben Jézus azt suttogja: "Békesség neked!"

Bármilyen élethelyzetben is vagyok, belekapaszkodhatom abba a ténybe, hogy ha Jézus át tud menni a falakon, akkor én is képes vagyok rá. Egyetlen egy esélyem az, ha követem Őt. Nincs kihez máshoz fordulnom, mint Őhozzá. És neked sincs más lehetőséged, nincs más kiutad.

Mi a te falad a mai napon? Mi az a szinte már leküzdhetetlen élethelyzet, amely megtorpanásra és meghátrálásra késztet?  Kérd az Úr Jézust, hogy találkozzon ott veled --  éppen a zűrzavar közepében. És ekkor megragadva az Úr kezét, át tudsz Vele menni azon a bizonyos akadályon a túlsó oldalra.

Hatalmas Istenem, semmi sem lehetetlen számodra. Nincs olyan élethelyzet, amelyben ne tudnál segíteni, vezetni vagy erőt adni. A mai napon Beléd szeretnék kapaszkodni, szemeimet Rád szeretném szegezni, és nem az előttem lévő akadályra figyelni. 



(Forrás: Joni and Friends, Walking Through Walls, www.joniandfriends.org,)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések