Olvasói gondolatok - Repül az idő


“Mert ő mondja: a kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja.”2Kor 6:2. “Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.”Prédikátor 3:1. 
Emlékek között kutatok. Lapozgatom a családi albumot. Istenem, hogy repül az idő! Tegnap még kicsi gyermekek voltunk, ma már felnőttek. Tegnap még önfeledten játszottunk, ma már nincs időnk játszani, mert más dolgunk is van. Tegnap még arról ábrándoztunk, milyen jó lenne felnőttnek lenni, ma azt mondjuk, de jó lenne újra visszamenni az időben. Tegnap még fruskák, suhancok voltunk, ma már csókolomot köszönnek nekünk. Nemrég tanultunk meg járni, most mi tanítjuk a kicsiket és mi segítjük a szülőket, ránk támaszkodnak, ha még élnek… Nemrég volt a gyermekünk iskolás, mára már felnőtté vált. Tegnap még azt a jövőt tervezgettük, amiben ma élünk és mégis a jelenben vagyunk. Tegnap még olyan hosszú volt egy nap, ma észre sem vesszük hogy már ránk esteledett. Tegnap még olyan lassan múltak a hetek, hónapok, évek, és mára hirtelen eljön egy év vége, szinte repül velünk az idő. Tegnap annyira más volt a világ, boldogabbnak, emberibbnek tűnt minden, mára már mindez a múlté. Tegnap még álmodoztunk, ma inkább emlékezünk. Régen alig láttuk az orvosi rendelőt, ma ott töltjük el sokszor az időt. Régen sütikre, édességekre költöttük a kis pénzünket, ma gyógyszerekre. Tegnap gyümölcsöt ettünk inkább, csak ki kellett menni a kertbe, felmászni a fára és leszakítani, ma vitaminokat szedünk. Tegnap még üdék, fiatalok voltunk, ma ráncok és barázdák jelennek meg az arcunkon. Régen másképp gondolkodtunk, mint ma. A tegnap és a ma közötti idő gyorsan elrepül… De mi lesz holnap? Mi lesz még számunkra a jövő? Kár firtatni. Egyet tudok. A röppenő időben Isten van velünk. Ő volt jelen, amikor gyermekek voltunk, serdülők lettünk, családot alapítottunk és tervezgettünk. Ma is jelen van, ebben a percben, órában amikor közeledünk az év vége felé. A jövőnket érdemes Rá bízni, mert most van a kegyelem ideje, most van az üdvösség napja! Mindennek rendelt ideje van. Nem mindegy, hogyan repül az itt töltött idő. Isten kegyelmével belépünk egy új esztendőbe...és majd eljön az idő, amikor újra elmondhatjuk: Jövőre, Veled ugyanitt! A szívünk, lelkünk fiatal marad, még ha a testünk elfárad is, mert akik az Úrban bíznak, erejük megújul! 

Drága Jó Atyám! Köszönöm neked az elröppenő időt, amelyben alkalmat adtál arra, hogy minden nap találkozhassam Veled! Add meg nekem a Te kegyelmeddel , hogy következő esztendőben tartalmasan töltsem a rám szabott heteket, hónapokat ,közeledve a mennyei hajlékhoz, ahol az idő végtelen. Imádkozom békéért és szeretetért ezen a földön. Ámen. 

Barnocki Sarolta
2018. December 29.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések