Amikor egyedül vagy

,,A megtérés és megnyugvás megmentene benneteket, a csöndesség és bizalom erősségetek lehetne.”

Ézsaiás 30:15 b


Vannak napok, amikor inkább átírnám a ,,Lelkem kíván téged” című régi énekünket valami hasonlóra…


Csak téged, csak is téged,
Jézus, csak is téged,
Csak téged kíván lelkem,
Minden percben, Uram!


Ó, az az érzés, amikor kétségbeesetten vágysz Jézus után! Voltak ilyen napjaid, amikor úgy érzeted, hogy muszáj belekapaszkodnod minden percben, tizenhat másodpercenként? Ilyenkor történik meg, hogy én is úgy csűröm csavarom az időmet, hogy egyedül lehessek Vele. Nem válaszolok a hívásaimra, visszamondom az ebéd találkozómat, és bezárom az irodámat, hogy egyedül lehessek az Úrral.


Csodálatos dolgok történnek, amikor egyedül vagy az Úrral. Nézd csak meg a feljegyzéseket: Mózes egyedül volt, amikor az Úr megmutatta neki magát az égő csipkebokornál. Pál egyedül volt az Arab-sivatagban, amikor az Úr személyre szóló útmutatást adott neki, hogy hogyan hirdesse az Ő igéjét. Mária ugyanúgy egyedül volt, amikor az angyal elvitte neki a hírt, hogy ő fog életet adni a Megváltónak. Ézsaiás is egyedül volt, amikor küldetést kapott Istentől. Elizeus úgyszintén egyedül volt, amikor a próféta palástja a vállára esett. És ki felejthetné el Jánost, aki egyedül volt Pátmosz szigetén, ahol csodálatos látomásokat kapott? Józsué, Jákób és Dániel is különleges üzenetet kapott az Úrtól, amikor rászánták az idejüket, hogy egyedül legyenek Vele.


Ha szükséged van Isten szavára, útbaigazítására, segítségére és hitre, akkor szánd rá az idődet, hogy egyedül légy Vele. Várd, hogy szóljon hozzád. Az igazi szövetség, barátság és vezetés a magány óráiban érkezik, amikor azt mondod az Úrnak: Szükségem van Rád!


Atyám, köszönöm, hogy megmutatod nekünk Igéden keresztül, hogy Te hűségesen találkoztál gyermekeiddel, amikor egyedül voltak, és rendelkezésedre álltak. Nekem is szükségem van rád, Uram, hogy légy a vigaszom, a vezérem és a hitem forrása. Látogass meg akkor is, amikor félreteszem az időmet, hogy találkozhassak Veled.




(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Being Alone, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/, fordítás: Szabó Edit, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések