Válts szemüveget, változtasd meg az életedet


„Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.”

 Fil 4,8



Gyere, menjünk el a szemorvoshoz
Mi lenne, ha létezne egy olyan szemüveg, ami hatna arra, hogyan látod az életedet? Például, nélküle a kávé, ami a csészédben van, unalmas, íztelen. De ha felveszed a szemüveget, zamatos, mennyei illatú ital gőzölög a csészédben. Tudtad, hogy Istennél van ilyen szemüveg, ami segít fejleszteni az élet-érzékelésedet? Van bizony, és át is nyújtja neked.

Azt kapod, amit látsz
Jézusnak egyik erőteljes kijelentése így hangzik: „A tested világa a szemed. Ha szemed ép, egész tested világos. De ha a szemed rossz, egész tested sötét.” Lk 11,34. A szemed dönti el: világosság vagy sötétség. Ha kicsit is hasonlítunk, biztosan azt szeretnéd, hogy világosság legyen benned, ezért meg kell tanulnod, hogyan tedd „éppé” a szemed – főleg, ha azelőtt olyan rossz volt, mint az enyém. A Biblia megmutatja, mit tehetsz ezért.

Irányítsd a figyelmedet
Biztosan ismered azt a játékos feladattípust, mikor egy képen meg kell találnod a hibákat. Tegyük fel, hogy van egy kertrészlet az ábrán, s a talicskának hiányzik a nyele, vagy a dongók pirosak. Csak ilyen apróságok, a lényeg az, hogy a hibákra figyelj. Hát nem ezt tesszük a való életben is? Pedig a Biblia épp az ellenkezőjét kéri. Ezt olvassuk a Filippiekhez írt levélben:
„Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.” 4,8
Tehát, ha erről a kertrészletről van szó, ne arra figyeljünk, hogy hiányzik a talicska egyik nyele, vagy hogy a dongók pirosak (bár az érdekes lehet!), hanem gyönyörködjünk a rózsák ragyogásában, az ég kékjében, a fák eleganciájában. Ugye, egészen más érzés? Ahelyett, hogy lehangoltak lennénk, magával ragad mindaz a szépség, amit Isten nyújt nekünk! Isten azt akarja, hogy így éljük az életünket, ezt pedig akkor tehetjük meg, ha felvesszük a hálaszemüveget.

Hálaszemüveg
Nemrég hallottam egy öröm-kutatótól, hogy egy személy boldogságszintjét a hála érzése határozza meg. Nem ám a javak, nem a stresszmentesség, hanem az, hogy észrevesszük mindazt a csodát, ami körülvesz, és hálásak vagyunk érte. Ami azt illeti, mondta ez a hölgy, számos esettel találkozott, amikor súlyos depresszióból tudtak kijutni emberek azzal, hogy minden reggel azzal kezdték a napjukat, hogy kerestek 5 dolgot, amiért hálásak lehetnek. Mit szólsz milyen egyszerű recept a depresszió és a szorongás ellen: légy hálás! Olyasmikre gondolj, amiket magától értetődőnek veszünk: a csillagos ég szépségére; a reggelente felkelő napra, az éjszakát bevilágító holdra; jó kapcsolatainkra; az ételre, a ruhára, a tetőre a fejünk felett, amikkel Isten mind-mind ellát. Azt mondja a Biblia: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.” Jak 1,17
Próbáljuk ki ezen a héten
Végezzünk egy kísérletet ezen a héten: nézzük az életünket hálával ahelyett, hogy a negatív dolgokra koncentrálnánk. Mondok egy példát. Reggelente ébredéskor gondolkozhatom így (többnyire így szoktam): „Ó, már megint mehetek dolgozni. Utálom. Bárcsak szabadnap lenne.” Ekkor felteszem a hálaszemüveget, és így szólok: „Köszönöm Istenem, hogy van munkahelyem, ahova mehetek ma reggel! Köszönöm, hogy örömet lelek a munkámban. Hogy ma is találkozhatom a munkatársaimmal, s nem kell egyedül töltenem a napot. Köszönöm!” Ugye látod, mekkora különbség lenne, ha így kezdeném a napot? Hirtelen egy csomó dolgot új fényben látok. És ezt megtehetem bármilyen helyzetben, még a legnehezebben is.
Örülnék, ha társulnál hozzám, s felvennénk ezen a héten a hálaszemüveget. Minden reggel. S ha netán elfelejtenénk, és negatív hangulatban indítjuk a napot, akkor bármikor eszünkbe jut a nap folyamán, gyorsan felvesszük. Az a csodálatos a hálában, hogy bármikor, bárhol elővehetjük. Áldást hozhatunk a körülöttünk élők életébe – a magunkéba is! – ha tudunk hálásak lenni.

Kezdd el máris
Megpróbálod? Írj le 5 dolgot, amiért hálás lehetsz. Megteheted itt a Megjegyzések alatt is. Azonnal érezni fogod a hatását! Gyere, éljünk úgy, ahogy Isten szeretné, ne olyan negatívan, depressziósan, ahogy szoktunk. Hálás vagyok érted!
 
 

 forrás: http://www.godlife.com/godlife/prayer-letter/change-your-lenses-change-your-life  fordítás: eszmelkedesek.blogspot.hu fotó:pinterest.com

Megjegyzések

  1. Hálàs vagyok a csalàdomért minden megprobàltatàsomért a munkahelyemért,az életemért azért hogy téged olvashatlak és Isten àltalad is tanít.

    VálaszTörlés
  2. Hálàs vagyok a csalàdomért minden megprobàltatàsomért a munkahelyemért,az életemért azért hogy téged olvashatlak és Isten àltalad is tanít.

    VálaszTörlés
  3. Hálás vagyok a Csendes percekért. Hálás vagyok az egészséges gyermekemért. Hálás vagyok szüleimért, testvéreimért. Hálás vagyok az egészségemért. Hálás vagyok az otthonomért. Hálás vagyok a munkámért. KÖSZÖNÖM ISTENEM!

    VálaszTörlés
  4. Hálás vagyok a férjemért, hálás vagyok azért, mert tanulhatok, hálás vagyok az otthonomért, hálás vagyok a lehetőségekért az életemben és hálás vagyok azért, mert érzem az Úr gondoskodását. Köszönöm, Istenem!

    VálaszTörlés
  5. "„Ó, már megint mehetek dolgozni. Utálom. Bárcsak szabadnap lenne.” Ekkor felteszem a hálaszemüveget, és így szólok: „Köszönöm Istenem, hogy van munkahelyem, ahova mehetek ma reggel! "
    Hálás vagyok,hogy fel tudok kelni és be tudok menni a munkahelyemre.
    Hálás vagyok,hogy van munkahelyem.
    Hálás vagyok az új kolleganőkért!
    Hálás vagyok ,hogy olvashatom a Csendes perceket!
    Hálás vagyok ,hogy Isten lánya lehetek!
    Hálás vagyok a férjemért,gyerekeimért, unokáimért!és még sok-sok mindenért!

    VálaszTörlés
  6. Halas vagyok mert Isten minden reggel egeszsegben ebreszt fel engem es csaladom, halas vagyok a munkahelyemert, azert mert Isten segit megoldani a problemaimat es kirendeli gazdagon a mindennapi kenyeremet. Halas vagyok hogy O az eletem resze es hogy engem ennyire szeret! Koszonom Istenem!

    VálaszTörlés
  7. Hálás vagyok, hogy felébredtem, hálás vagyok a családomért, hálás vagyok az egészségemért, hálás vagyok a látásomért, hálás vagyok a "csendes percekért"! Köszönöm Istenem! Köszönöm! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Hálás vagyok a csodálatos kislányomért,hálás vagyok hogy csütörtökön letehetem a forgalmi vizsgát,hálás vagyok,hogy szabadon olvashatom az Igét,ezt a tanítást,és hálás vagyok a friss időért,és hálás vagyok a családomért,és a testvér közösségért. :)

    VálaszTörlés
  9. Uram én egyszerűen csak hálás vagyok neked mindenért, de legfőképpen azért mert gyermeked lehetek és mert szereteted és áldásod érezhetem nap mint nap!!! Köszönöm neked Mennyei Atyám!!!

    VálaszTörlés
  10. Hálatelt szívvel gondolok rád Uram, hogy lehajoltál hozzám és felemelsz,szeretsz és gondoskodsz rólam. Hálás vagyok az édesanyámért,a testvéremért,a férjemért,a három csodaszép felnőtt lányomért !Hálás vagyok az otthonomért.Hálás vagyok a virágaimért.Hálás vagyok a kertemért,mindenért amit Te adsz Uram nekünk!

    VálaszTörlés
  11. hálás vagyok, hogy van munkám.
    hogy gyönyörű augusztus végi időjárás van.
    hogy finomat ebédelhettünk.
    hogy van családom.
    hogy van erőm és energiám.
    hogy ismerhetlek Téged, Uram, hogy szólsz hozzám.

    VálaszTörlés
  12. Hálás vagyok, hogy Isten meggyógyította a testemet és a lelkemet. Hálás vagyok az új munkámért. Hálás vagyok a kihívásokért, amik során fejlődhetek. Hálás vagyok a családomért. És hálás vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert szinte minden reggel, amikor vonattal épp a munkába tartok, új bizonyságtételeket olvashatok, amik engem is megerősítenek.

    VálaszTörlés
  13. Hálás vagyok mindenert, amit végzek az életemben Uram. Hála azért mert a viharban menedék vagy! Hála,mert tanácsos igazgat! Hála azért, hogy ezt a sok halaadast mind elolvashattam!!:)

    VálaszTörlés
  14. Hálás vagyok mindenert, amit végzek az életemben Uram. Hála azért mert a viharban menedék vagy! Hála,mert tanácsos igazgat! Hála azért, hogy ezt a sok halaadast mind elolvashattam!!:)

    VálaszTörlés
  15. Hálás vagyok a családomért!Hálás vagyok a munkahelyemért!Hálás vagyok az otthonomért!Hálás vagyok,hogy szeretnek!Hálás vagyok a testvéremért!

    VálaszTörlés
  16. Hálás vagyok a két okos kislányomért, a férjemért a gondoskodó gyülekezetemért, szerető kollégáimért. Hálás vagyok, hogy itthon lehetek a beteg édesanyámmal, az igékért, amiket kapok, a lehetőségért, hogy új mederbe kerüljenek a dolgaim.Hálás vagyok, hogy van miről bizonyságot tenni.

    VálaszTörlés
  17. Hálás vagyok a csodaszép, értelmes és egészséges 6 hónapos pici Hercegemért, a házasságomért, a mindennapi betevőnkért, Isten vezetéséért és azért, hogy ÚRunk végtelen kegyelméből mindig gondoskodik! :)

    VálaszTörlés
  18. Hálás vagyok azért hogy megszolitott Istenem és kiemelt a halál árnyékából, hálás vagyok a szabadságért és hogy van munkahelyem ahová vissza menjek. Hálás vagyok, hogy végre gyermekemmel lehetek, a finom kávéért, a felemelő napért.

    VálaszTörlés
  19. Hálás vagyok férjem nehéz természetéért, mert óriási jellemfejlődésre van lehetőségem általa!

    VálaszTörlés
  20. Hálás vagyok a két egészséges gyermekemért,az édesanyámért,hálás vagyok a férjemért,a lakásunkért amit tudunk fizetni,a munkahelyemért,az egészségemért és azért ,hogy szeretsz Uram!

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Hálás vagyok a férjemért, hálás vagyok hogy Isten apám helyett apám, hálás vagyok a látásomért, az otthonomért, hálás vagyok az állatokért.

    VálaszTörlés
  23. Hálás vagyok neked Uram mindazért s jóért amit eddig adtál.hálás vagyok a családomért,a szüleimért,az anyósomért,az apósomért,a testvéremért.hálás vagyok Uram azért is hogy három egészséges gyermeket nevelhetünk és azért is hogy most ismét megajándékozol minket egy kisbabával.hálás vagyok azért hogy testi-lelki eledelünkről gondoskodsz Uram.köszönöm hogy Atyám vagy és én a gyermeked lehetek.

    VálaszTörlés
  24. Hálás vagyok, hogy ajándékba kaptam még pár hónapot a gyerekek mellett itthon, mielőtt visszamennék dolgozni, hálás vagyok azért, hogy Isten segíteni fog időt teremteni a tanulásra is, hálás vagyok, hogy a kisebbik fiú jobban alszik (több idő jut pihenni, csendességet tartani délután, mert egyszerre alszik a naggyal), hálás vagyok, hogy Isten figyelmeztetett, hogy a gyerekeimmel töltött időmre kincsként vigyázzak, mutassam ki jobban a szeretetem feléjük és többször, a jó dolgokra koncentráljak... hálás, hogy estig folytathatnám a felsorolást :)

    VálaszTörlés
  25. Meghatódva olvastuk soraitokat.... Köszönjük, hogy együtt felvehettük a hála-szemüveget! <3 :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések