Számláld napjaidat

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!

(Zsoltár 90:2)

Kialakítottam napjaim megszámlálásának szokását: Amikor felkelek reggel, a következő gondolattal indítom a napot: "Uram, a mai nap ezer esztendőt ér az örökkévalóságban, épp ezért Számodra hatalmas értéket jelentenek a találkozásaim, levélírásaim beszélgetéseim...segíts, hogy ennek fényében tudjam megélni a perceket ezen a napon."
 
Persze, nem egyik napról a másikra alakult ki ez a szokásom, mert az összes dolog közül talán ezt a legnehezebb megtenni: megszámlálni napjainkat. Minden mást könnyen összesítünk. Tudjuk jól mennyi pénzünk van a pénztárcánkban, vagy a bankszámlánkon. A gazdálkodók megszámlálják a nyájukat, az éttermek a felszolgált adagokat. A tanárok a hiányzási arányt. A kertészek pedig pontosan tudják mennyi paradicsom palántájuk van a kertben.

Mi pedig olyan nehezen akaródzunk az értékes napjainkat megszámlálni. Talán azért, mert az egyik nap a másik után következik, hosszan elnyúlva életünkben. A végtelennek tűnő perceket, úgy gondoljuk szükségtelen számon tartanunk. De mindaz, amit nem tartunk nyilván, kárba vész. Épp ezért bölcs dolog kérni Isten segítségét hogy úgy tudjunk tekinteni minden napunkra, mint egy különálló értékes egységre, melyet a rendelt célja és egyedi különleges terve szerint élünk meg.

A Jakab 4:14 ezt mondja:"azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik." És ha további megerősítésre van szükségünk, Ézsaiás 40:6-7-ben pedig így szól az Ige: "Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele. - Bizony csak fű a nép!" Amikor a Mennybe érkezünk, nagyon sok mindenre rá fogunk csodálkozni, de talán földi életünk rövidsége fog bennünket leginkább meglepni.

A mai napot is feljegyezted könyvedbe, Uram. Kérlek segíts bölcsen megélnem a perceket a Te dicsőségedre.

(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, Number Your Days, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések